About Administrator

This author has not yet filled in any details.
So far Administrator has created 33 blog entries.

FAKULTETI U SHKENCAVE ISLAME NË SHKUP MBAJTI NJË KONFERENCË ME TEMË: MULTIKONFESIONALIZMI NË SHOQËRINË MULTIETNIKE NË RMV

2020-11-05T23:03:21+00:00

Fakulteti i Shkencave islame në Shkup mbajti sot konferencë shkencore ndërkombëtare me titull: Multikonfesionalizmi në shoqërinë multietnike në Republikën e Maqedonisë së Veriut, ku morëm pjesë studiues nga vendi Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi. Në këtë konferencë, studiuesit trajtuan tema të rëndësishme mbi multikonfesioinalizmin dhe multikulturalizmin.
Konferencën e shpalli të hapur dekani i Fakultetit të Shkencave Islame prof. dr. Shaban Sulejmani, i cili theksoi se kjo onference ishte planifikuar të mbahet në lokalet e FSHI-së, por për shkak të situatës me pandeminë jemi të detyruar ta mbajmë online. Ai, në fillim vuri në dukje se FSHI mision të vetin […]

FAKULTETI U SHKENCAVE ISLAME NË SHKUP MBAJTI NJË KONFERENCË ME TEMË: MULTIKONFESIONALIZMI NË SHOQËRINË MULTIETNIKE NË RMV2020-11-05T23:03:21+00:00

Hapet xhamia e re në Fakultetin e Shkencave Islame

2020-09-14T21:53:18+00:00

Sot 12.12.2019, u hap Xhamia e re pranë Fakultetit të Shkencave Islame-Shkup. Në hapje solemne morën pjesë Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi, Dekani i FSHI Prof. dr. Shaban Sulejmani, Drejtori i Medresesë Isa Beu prof. Ibrahim ef. Idrizi, Kryetari i Kuvendit të BFI-së, myftilerët e Myftinive të BFI-së, studentë dhe shumë mysafir.
Dekani i FSHI-së, Prof.dr. Shaban Sulejmani, përshëndeti të gjithë të pranishmit dhe ju uroj mirëseardhje, jamë i kënaqur për përfundimin e punëve në ndërtimin e Shtëpisë së Zotit, e cila si faltore do të shërbejë për studentët dhe profesorët […]

Hapet xhamia e re në Fakultetin e Shkencave Islame2020-09-14T21:53:18+00:00

Fakulteti i Shkencave Islame pritje solemne me rastin e fillimit të vitit të ri akademik 2019-2020

2020-09-23T22:18:42+00:00

Në emër të Allahut Gjithëmëshirshmit Mëshirëplotit

“A është i njëjtë ai që e di se ajo që t’u shpall ty nga Zoti yt është e vërtetë, si ai që është i verbër? Vetëm njerëzit e arsyeshëm që kanë mendje të shëndoshë e kuptojnë të vërtetën” (Sure er-Read: 19). 

I nderuari Reisul-ulema, H. Sulejman Efendi Rexhepi, Kryetarë i BFI të RMV,

[…]

Fakulteti i Shkencave Islame pritje solemne me rastin e fillimit të vitit të ri akademik 2019-20202020-09-23T22:18:42+00:00
Go to Top