Lajmet2020-09-12T18:27:39+00:00
712, 2022

KRYETAR I ORGANIZATËS NDËRKOMBËTARE “EDUKATORËT PA KUFIJ”, DR. MUHAMED ALIJ EL UBEJDELI VIZITOI FAKULTETIN E SHKENCAVE ISLAME

Përgjatë dy ditëve, në Fakultetin e Shkencave Islame – Shkup, qëndroi një delegacion nga Emiratet e Bashkuara Arabe të udhëhequr nga Kryetar i Organizatës Ndërkombëtare “Edukatorët pa kufij” Dr. Muhamed Alij El Ubejdeli. Ata fillimisht zhvilluan një takim me Dekanin e FSHI-së, Prof. Dr. Shaban Sulejmani i cili falënderoi mysafirët për vizitën që i kanë bërë FSHI-së dhe në pika të shkurtëra prezantoi rrugëtimin e Fakultetit tonë ndër vite që [...]

512, 2022

FAKULTETI I SHKENCAVE ISLAME-ShKUP DHE INSTITUTI I LARTË ISLAM I SOFJES NËNSHKRUAN MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI.

Dekani i FShI- Shkup, Prof. dr. Shaban Sulejmani priti në zyrën e tij delegacion nga Instituti i Lartë Islam nga Sofja e Republikës së Bullgarisë i udhëhequr nga përgjegjësi i instituti dr. Kadir Memedov. U zhvillua një bisedë e këndshme në lidhje me avansimin dhe edukimin fetarë i cili do të ishte në shërbim të mirëqenies së përgjithshme të të shoqërive ne të dyja shtetet. Kishin ide dhe vizione të [...]

312, 2022

DEKANI I FSHI-së QËNDROI PËR VIZITË ZYRTARE NË DISA UNIVERSITETE TË SPIKATURA NË REPUBLIKËN E TURQISË

Në vazhdën e aktiviteteve të bashkëpunimit me universitetet të spikatura në vend dhe jashtë, Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup, prof. dr, Shaban Sulejmani, i shoqëruar nga myftiu i Shtpit, mr. Nasir Rexhepi vizituan disa universitete të spikatura në Republikën e Turqisë, ku u pritën nga autoritetet udhëheqëse të këtyre institucioneve. Në vizitën e bërë në Fakultetin e Teologjisë të Universitetit të Marmarasë, u pritën nga zëvendësdekani, prof. [...]

3011, 2022

Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup, pjesë e “Erasmus+”

Fakulteti i Shkencave Islame - Shkup, bëhet pjesë e programit evropian "Erasmus+", program ky që bashkon programet e BE-së për arsimin, trajnime, rininë dhe sportin. Studentët që studiojnë në Fakultetin e Shkencave Islame, nga viti akademik 2022/2023 do të kenë mundësi që një pjesë të studimeve ta kryejnë në universitetet europiane por edhe ato botërore duke fituar një përvojë të vlefshme që iu shkon përshtat kërkesave të tregut. Krijimi i [...]

3011, 2022

FSHI, merrë pjesë në konferencën mbi arsimin e lartë dhe “Erasmus+”

Nga data 28 deri më 30 nëntor 2022, në Mavrovë u mbajt konferenca mbi arsimin e lartë dhe programin "Erasmus+" e organizuar nga Agjencia Kombëtare për Programet Arsimore Evropiane dhe Lëvizshmërinë, në të cilën morën pjesë punonjës nga të gjitha institucionet e arsimit të lartë në Republikën e Maqedonisë së Veriut që janë të angazhuar në kuadër të programit "Erasmus+". Përfaqësues nga Fakulteti i Shkencave Islame ishte Prodekani Doc. Dr. [...]

2811, 2022

Studentët e Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup në shenjë të shënimit të 28 Nëntorit Ditës së Flamurit dhuruan gjak.

Në koordinim me Dekanin e FSHI-Shkup Prof. Dr.Shaban Sulejmani, me iniciative të Kuvendit Studentor të Fshi, në bashkëpunim me Kryqin e Kuq të RMV-së, Studentët e fakultetit në shenjë të shënimit të 28 Nëntorit Ditës së Flamurit dhuruan gjak. Në Kur’an, Allahu i Lartësuar na mëson: Nëse dikush bëhet shkak i shpëtimit të jetës së dikujt, është sikur të ketë shpëtuar jetën e të gjithë njerëzve (Al-Maida, 32) Më në [...]

Go to Top