About Administrator

This author has not yet filled in any details.
So far Administrator has created 103 blog entries.

KRYETAR I ORGANIZATËS NDËRKOMBËTARE “EDUKATORËT PA KUFIJ”, DR. MUHAMED ALIJ EL UBEJDELI VIZITOI FAKULTETIN E SHKENCAVE ISLAME

2022-12-07T17:12:02+00:00
Përgjatë dy ditëve, në Fakultetin e Shkencave Islame – Shkup, qëndroi një delegacion nga Emiratet e Bashkuara Arabe të udhëhequr nga Kryetar i Organizatës Ndërkombëtare “Edukatorët pa kufij” Dr. Muhamed Alij El Ubejdeli. Ata fillimisht zhvilluan një takim me Dekanin e FSHI-së, Prof. Dr. Shaban Sulejmani i cili falënderoi mysafirët për vizitën që i kanë bërë FSHI-së dhe në pika të shkurtëra prezantoi rrugëtimin e Fakultetit tonë ndër vite që nga koha e themelimit e deri në ditët e sotme. Gjithashtu informoi delegacionin mbi rrjedhat e punës së FSHI-së, realizimin e planeve studimore, zhvillimin e mësimit dhe programet mësimore të […]
KRYETAR I ORGANIZATËS NDËRKOMBËTARE “EDUKATORËT PA KUFIJ”, DR. MUHAMED ALIJ EL UBEJDELI VIZITOI FAKULTETIN E SHKENCAVE ISLAME2022-12-07T17:12:02+00:00

FAKULTETI I SHKENCAVE ISLAME-ShKUP DHE INSTITUTI I LARTË ISLAM I SOFJES NËNSHKRUAN MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI.

2022-12-05T13:01:36+00:00

Dekani i FShI- Shkup, Prof. dr. Shaban Sulejmani priti në zyrën e tij delegacion nga Instituti i Lartë Islam nga Sofja e Republikës së Bullgarisë i udhëhequr nga përgjegjësi i instituti dr. Kadir Memedov. U zhvillua një bisedë e këndshme në lidhje me avansimin dhe edukimin fetarë i cili do të ishte në shërbim të mirëqenies së përgjithshme të të shoqërive ne të dyja shtetet. Kishin ide dhe vizione të përbashkëta, që në një të ardhmen shum të afërt, të dy institucionet duke mbështetur njëra tjetër, të fillojnë së shpejti me realizimin e qëllimeve të përcaktuara në marrëveshjen që sot e […]

FAKULTETI I SHKENCAVE ISLAME-ShKUP DHE INSTITUTI I LARTË ISLAM I SOFJES NËNSHKRUAN MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI.2022-12-05T13:01:36+00:00

DEKANI I FSHI-së QËNDROI PËR VIZITË ZYRTARE NË DISA UNIVERSITETE TË SPIKATURA NË REPUBLIKËN E TURQISË

2022-12-05T12:44:46+00:00
Në vazhdën e aktiviteteve të bashkëpunimit me universitetet të spikatura në vend dhe jashtë, Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup, prof. dr, Shaban Sulejmani, i shoqëruar nga myftiu i Shtpit, mr. Nasir Rexhepi vizituan disa universitete të spikatura në Republikën e Turqisë, ku u pritën nga autoritetet udhëheqëse të këtyre institucioneve. Në vizitën e bërë në Fakultetin e Teologjisë të Universitetit të Marmarasë, u pritën nga zëvendësdekani, prof. dr. Omer Faruk Araz, i cili shprehu falënderim për vizitën e bërë dhe që u njoh për së afërmi me FSHI-në si institucion i vetëm i arsimit të lartë fetar […]
DEKANI I FSHI-së QËNDROI PËR VIZITË ZYRTARE NË DISA UNIVERSITETE TË SPIKATURA NË REPUBLIKËN E TURQISË2022-12-05T12:44:46+00:00

Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup, pjesë e “Erasmus+”

2022-11-30T21:53:20+00:00
Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup, bëhet pjesë e programit evropian “Erasmus+”, program ky që bashkon programet e BE-së për arsimin, trajnime, rininë dhe sportin.
Studentët që studiojnë në Fakultetin e Shkencave Islame, nga viti akademik 2022/2023 do të kenë mundësi që një pjesë të studimeve ta kryejnë në universitetet europiane por edhe ato botërore duke fituar një përvojë të vlefshme që iu shkon përshtat kërkesave të tregut.
Krijimi i një hapësire akademike që sheshon kufijtë me vendet e Bashkimit Europian do të bëhet i mundur falë marrëveshjes së bashkëpunimit me programin Erasmus+. Ky program do të jetë një mundësi […]
Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup, pjesë e “Erasmus+”2022-11-30T21:53:20+00:00

FSHI, merrë pjesë në konferencën mbi arsimin e lartë dhe “Erasmus+”

2022-11-30T20:46:15+00:00
Nga data 28 deri më 30 nëntor 2022, në Mavrovë u mbajt konferenca mbi arsimin e lartë dhe programin “Erasmus+” e organizuar nga Agjencia Kombëtare për Programet Arsimore Evropiane dhe Lëvizshmërinë, në të cilën morën pjesë punonjës nga të gjitha institucionet e arsimit të lartë në Republikën e Maqedonisë së Veriut që janë të angazhuar në kuadër të programit “Erasmus+”.
Përfaqësues nga Fakulteti i Shkencave Islame ishte Prodekani Doc. Dr. Muaz Agushi njëherit edhe koordinator i “Erasmus+” pranë FSHI-së.
Në konferencën treditore u zhvilluan disa aktivitete dhe u diskutuan prioritetet në arsimin e lartë si dhe u prezantuan mundësitë […]
FSHI, merrë pjesë në konferencën mbi arsimin e lartë dhe “Erasmus+”2022-11-30T20:46:15+00:00

Studentët e Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup në shenjë të shënimit të 28 Nëntorit Ditës së Flamurit dhuruan gjak.

2022-11-28T18:50:00+00:00

Në koordinim me Dekanin e FSHI-Shkup Prof. Dr.Shaban Sulejmani, me iniciative të Kuvendit Studentor të Fshi, në bashkëpunim me Kryqin e Kuq të RMV-së, Studentët e fakultetit në shenjë të shënimit të 28 Nëntorit Ditës së Flamurit dhuruan gjak.

Në Kur’an, Allahu i Lartësuar na mëson: Nëse dikush bëhet shkak i shpëtimit të jetës së dikujt, është sikur të ketë shpëtuar jetën e të gjithë njerëzve (Al-Maida, 32) Më në fund, dhurimi vullnetar kërkon vetëm dy gjëra: e para është shëndeti i mirë dhe e dyta është nijeti i mirë dhe fisnik.
Kryetari i Kuvendit Studentor Luftim Deari i dhuroi Kryqit […]
Studentët e Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup në shenjë të shënimit të 28 Nëntorit Ditës së Flamurit dhuruan gjak.2022-11-28T18:50:00+00:00

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup Prof. dr. Shaban Sulejmani merr pjesë në Konferencë Ndërkombëtare Shkencore me titull “100 vjet Medreseja Nuvvab”

2022-11-27T12:17:42+00:00

Në qytetin Shumen të Republikës së Bullgarisë po zhvillohet Konferencë Ndërkombëtare Shkencore me titull “100 vjet Medreseja Nuvvab” organizuar nga Intituti i Lartë Islam në Sofje. Në të po merr pjesë Dekani i FSHI-Shkup, Prof. Dr. Shaban Sulejmani. Ky moment u shfrytëzua mes tjerash edhe për të zhvilluar takime me figura të larta shkencore nga Republika e Turqisë dhe Bullgarisë. Gadishmëri e lartë u tregua nga përfaqësuesit e Universiteteve, me të cilët u bisedua për lidhje të ndonjë marrëveshje bashkëpunimi me Universitetet simotra nga Republika e Turqisë si dhe Instituti i Lartë Islam i Sofjes. Konferenca ishte mjaftë e frytshme.

 

[…]

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup Prof. dr. Shaban Sulejmani merr pjesë në Konferencë Ndërkombëtare Shkencore me titull “100 vjet Medreseja Nuvvab”2022-11-27T12:17:42+00:00

Dekani i FSHI – Shkup Prof. Dr. Shaban Sulejmani morri pjesë në një takim pune me përfaqësuesit e Bashkësive fetare në RMV

2022-11-24T21:38:25+00:00

Sot Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup Prof. Dr. Shaban Sulejmani morri pjesë në një takim pune me përfaqësuesit e Bashkësive fetare në RMV, e organizuar nga Komisioni për marrëdhënie me bashkësitë fetare dhe grupe religjioze. U diskutua rreth një Planin aksionar për mënyrat dhe format se si të zhvillohen dhe ruhen marrëdhëniet mes institucioneve fetare, për të pasur një paqe dhe siguri të qëndrueshme në RMV.

 

Dekani i FSHI – Shkup Prof. Dr. Shaban Sulejmani morri pjesë në një takim pune me përfaqësuesit e Bashkësive fetare në RMV2022-11-24T21:38:25+00:00
Go to Top