Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup more pjesë në Panel Diskutimi me temë Regjistrimi 2021 : Pasqyrë e karakterit multietnik dhe multifetar të shoqërisë, organizuar nga Fondacionit Konrad Adenaue, i Fakultetit Teologjik Ortodoks “Sh. Klimenti I Ohrit” – Shkup dhe Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup

2022-05-09T21:08:18+00:00

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup more pjesë në Panel Diskutimi me temë Regjistrimi 2021 : Pasqyrë e karakterit multietnik dhe multifetar të shoqërisë,  organizuar nga Fondacionit Konrad Adenaue, i Fakultetit Teologjik Ortodoks “Sh. Klimenti I Ohrit” – Shkup dhe  Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup ku ishin te pranishëm Gjoko GJORGJEVSKI , Dekan i Fakultetit Teologjik Ortodoks “Sh. Klimenti I Ohrit” – Shkup, Daniel BRAUN,  Përfaqësues zyrtar i Fondacionit Konrad Adenauer, Vladimir BOZINOVSKI Menaxher programi në Institutin për hulumtime politike -Shkup, Apostol SIMEVSKI Drejtor i Entit Shtetëror të Statistikave, Aleksandar SPASENOVSKI Profesor në Fakultetin Juridik “Justiniani i Parë” […]

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup more pjesë në Panel Diskutimi me temë Regjistrimi 2021 : Pasqyrë e karakterit multietnik dhe multifetar të shoqërisë, organizuar nga Fondacionit Konrad Adenaue, i Fakultetit Teologjik Ortodoks “Sh. Klimenti I Ohrit” – Shkup dhe Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup2022-05-09T21:08:18+00:00

URIME FITËR BAJRAMIN

2022-05-08T21:07:51+00:00

Në emër të studentëve dhe stafit të Fakulteti të Shkencave Islame- Shkup

U R I M E   F I T Ë R   B A J R A M I N

Në këto ditë feste ju përcjell urime me dëshirë që të keni shëndet dhe mirëqenie

Zoti  ua pranoftë agjërimi dhe lutjet Tuaja

 

Dekani,

Prof.Dr. Shaban SULEJMANI

URIME FITËR BAJRAMIN2022-05-08T21:07:51+00:00

URIME MUAJI I SHENJTË I RAMAZANIT

2022-03-31T21:14:08+00:00

Në emër të studentëve dhe stafit të Fakulteti të Shkencave Islame- Shkup 

URIME MUAJI I SHENJTË I RAMAZANIT

Muaji i Ramazanit është muaji cilin zbriti Kurani, është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës drejtë dhe dallues i vërtetës nga gënjeshtra, kush nga ju arrin këtë muaj le ta agjëroj ”. (El-Bekare, 185)

 

Dekani,

Prof.Dr. Shaban SULEJMANI

URIME MUAJI I SHENJTË I RAMAZANIT2022-03-31T21:14:08+00:00

Bashkëpunimit në mes FSHI dhe Atasheut për Çështje Fetare pranë Ambasadës së Turqisë

2022-03-31T17:37:45+00:00

Dëshmi e bashkëpunimit të sinqertë midis FShI-së dhe Atasheut për Çështje Fetare pranë Ambasadës së Turqisë ishte edhe akti i sotëm, ku Atasheu për Çështje Fetare Mustafa Mesten, në prag të Ramazanit, i dorëzoi dekanit të FShI-së prof. dr. Shaban Sulejmani 40 vauçerë në vlerë prej 1.800 den. për  studentët e FShI-së në Shkup.

Bashkëpunimit në mes FSHI dhe Atasheut për Çështje Fetare pranë Ambasadës së Turqisë2022-03-31T17:37:45+00:00

Ramazani, dobitë mjekësore dhe shpirtërore

2022-03-24T19:11:50+00:00
Në hapësirat e Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup, Kuvendi studentorë i FSHI-së organizoi tribunë fetaro-shkencore. Ku prezent ishin prodekani i FSHI-së
Ass. Prof.Dr. sc Muaz AGUSHI, profesorë dhe studentë, me ç’rast u shtjelluan dhe elaboruan problematika shumë interesante.
Panelistë ishin Assoc. Prof.Dr.sc  Abdulxhemil NESIMI dhe Dr. Sabiha RUSHITI.
Pas prezantimit të panelistëve, fjalimin përmbyllës e pati Kryetari i Kuvendit Studentorë Harbin OSMANI , i cili i falënderoi panelistët për kontributin e dhënë, e të pranishmit për prezencën e tyre që e zbukuruan këtë eveniment.
[…]
Ramazani, dobitë mjekësore dhe shpirtërore2022-03-24T19:11:50+00:00

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islam, prof. dr. Shaban Sulejmani, priti për vizitë pune Atasheun për Çështje Fetare  të Republikës së Turqisë, z. Mustafa Mesten.

2022-02-27T13:27:57+00:00

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islam, prof. dr. Shaban Sulejmani, priti për vizitë pune Atasheun për Çështje Fetare  të Republikës së Turqisë, z. Mustafa Mesten.  Me këtë rast, dekani prof. dr. Shaban Sulejmani, e informoi atasheun për punën e FSHI-së, zhvillimin e mësimit dhe programet mësimore të akredituara dhe zhvillimin e aktiviteteve tjera në kuadër të FSHI-së. Atasheu  Mustafa Mesten, falënderoi dekanin për pritjen e organizuar dhe e ftoi për bashkërenditjen e aktiviteteve dhe bashkëpunimin me fakultetet simotra në Republikën e Turqisë. Dekani i FSHI-së, prof. dr. Shaban Sulejmani, falënderoi atasheun Mustafa Mesten për vizitën në FSHI dhe e ftoi për […]

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islam, prof. dr. Shaban Sulejmani, priti për vizitë pune Atasheun për Çështje Fetare  të Republikës së Turqisë, z. Mustafa Mesten.2022-02-27T13:27:57+00:00

DEKANI I FAKULTETIT TË SHKENCAVE ISLAME-SHKUP, PROF. DR. SHABAN SULEJMANI PRITI MYFTIUN E KROACISË AZIZ EF. HASANOVIÇ

2022-02-03T17:47:24+00:00

Sot më datë 03.02.2022, Dekani i FShI-Shkup priti për vizitë Kryetarin e Meshihatit të Kroacisë, Myftiun e nderuar Aziz ef. Hasanoviç, i shoqëruar nga kryetari i Kuvendit të Bashkësisë Islame në Kroaci, Dr. Mirza Sabiç, Zëvendësmyftiun Mevludi ef. Arslani dhe Sekretarin e Meshihatit të Kroacisë, Nermin ef. Botonjiç.

Në pritje të delegacionit të nderuar ishin prodekani prof. Dr. Muaz Agushi, prof. Dr. Muhamed Mustafa, Prof. Dr. Hasan Xhillo.

Prof. Dr. Shaban Sulejmani – Dekani i FSHI-Shkup shprehu falënderim delegacionit për vizitën Fakultetit të Shkencave Islame-Shkup, dhe njëherit shkurtimisht i informoi për Fakuktetit, veprimtarinë dhe aktivitet e saja.

U morën vesht […]

DEKANI I FAKULTETIT TË SHKENCAVE ISLAME-SHKUP, PROF. DR. SHABAN SULEJMANI PRITI MYFTIUN E KROACISË AZIZ EF. HASANOVIÇ2022-02-03T17:47:24+00:00

Telegram ngushëllimi

2022-01-30T19:21:23+00:00

Me pikëllim të thellë e morëm lajmin për ndarjen nga jeta të profesorit Naim Ferati, njëri nga profesorët me ambiciozë i dashur jo vetëm për familjen por edhe për miqët e tij.

Profesori Naim Ferati iku nga kjo botë por gjithnjë do mbetet ne zemrat tona.

Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup me dhimbje të thellë pranoj këtë lajm dhe Lut Allahun e gjithëmëshirshëm ta pranon në mesin e robërve të Tij të devotshëm dhe të sinqertë.

Xhenneti qoftë vendbanimi i tij i përhershëm.

Allahu e falte dhe e mëshiroftë!

 

Dekani

Porf.Dr. Shaban Sulejmani

Telegram ngushëllimi2022-01-30T19:21:23+00:00

Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup mori pjesë në projektin e iniciuar nga Fondacioni Konrad Adenauer realizohet në bashkëpunim të ngushtë me Fakultetin Teologjik Ortodoks “Sh. Klimenti i Ohrit”

2021-12-16T21:16:52+00:00

Projekti synon të përfshijë studentët nga dy institucionet e arsimit të lartë ashtu edhe nga palët e tjera të interesuara, me synimin për të ofruar hapësirë për arsimin joformal mbi temat që lidhen me religjionin si dhe tema të tjera të përditshme shoqërore me interes të veçantë. Konkretisht, projekti do të kontribuon në rritjen e kontakteve të studentëve të teologjisë me qëllim të shkëmbimit të opinioneve dhe nxitjen e dialogut ndërfetar mes të rinjve në vendin tonë.

Sot në takimi përmes platformës online ishin prezent  dekani i FSHI -së Prof.Dr. Shaban SULEJMANI, dekan i Fakultetit Teologjik Ortodoks “Sh. Klimenti i Ohrit”, Prof.Dr. […]

Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup mori pjesë në projektin e iniciuar nga Fondacioni Konrad Adenauer realizohet në bashkëpunim të ngushtë me Fakultetin Teologjik Ortodoks “Sh. Klimenti i Ohrit”2021-12-16T21:16:52+00:00

Fakulteti i Shkencave Islame në Shkup dhe Fakulteti i Studimeve Islame në Prishtinë po e thellojnë bashkëpunimin në fusha të ndryshme të studimeve islame. 

2021-12-13T22:16:19+00:00

Në vazhdën e këtij bashkëpunimi, dy dekanët, prof. dr. Shaban Sulejmani dhe prof. dr. Fahrush Rexhepi nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi në fushat me interes të përbashkët për të dyja institucionit e arsimit të lart fetar islam. Ky bashkëpunim u vlerësua lart nga të dy dekanët, por edhe stafi i të dy fakulteteve. Kjo marrëveshje parasheh bashkëpunimin e profesorëve të të dy fakulteteve, FSHI-së në Shkup dhe FSI-së në Prishtinë në studimet e ciklit të parë (bаchellor) dhe në studimet e ciklit të dytë (mastër). Të dy institucionet do të punojnë edhe në akreditimin e programeve studimore të ciklit të tretë. Kjo marrëveshje […]

Fakulteti i Shkencave Islame në Shkup dhe Fakulteti i Studimeve Islame në Prishtinë po e thellojnë bashkëpunimin në fusha të ndryshme të studimeve islame. 2021-12-13T22:16:19+00:00
Go to Top