Lajmet2020-09-12T18:27:39+00:00
1205, 2023

Kuvendit Studentor i Fakultetit të Shkencave Islame- Shkup vizitoi Unionin Studentor të Fakultetin e Studimeve Islame në Prishtinë

Një grup studentësh të Fakultetit të Shkencave Islame- Shkup në krye me kryetarin e Kuvendit Studentor të FSHI-së, Luftim Deari, vizituan Fakultetin e Studimeve Islame në Prishtinë, ku u mirëpritën nga kolegt e tyre dhe Unionit Studentor i FSI-së në krye me kryetaren Anisa Hoti. Studentët e të dyja fakulteteve këmbyen mendime e ide për një bashkëpunim më të thelluar midis tyre në organizimin e ligjëratave të përbashkëta dhe aktiviteteve [...]

2004, 2023

URIME FITËR BAJRAMIN

Në emër të studentëve dhe stafit të Fakulteti të shkencave islame - Shkup. URIME FITËR BAJRAMIN. Fitër Bajrami, jep mundësinë për t’i shprehur vlerat njerëzore si respektin, tolerancën dhe mirëkuptimin në shërbim të të gjithëve dhe për një të ardhme më të begatë. Zoti  ua pranoftë agjërimi dhe lutjet Tuaja.   Dekani, Prof.Dr. Shaban SULEJMANI

2203, 2023

URIME MUAJI I SHENJTË I RAMAZANIT

Në emër të studentëve dhe stafit të Fakulteti të Shkencave Islame- Shkup  "URIME MUAJI I SHENJTË I RAMAZANIT" Muaji i Ramazanit është muaji në të cilin zbriti Kurani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues i të vërtetës nga gënjeshtra, kush nga ju që arrin këtë muaj le ta agjëroj ”. (El-Bekare, 185)   Dekani, Prof.Dr. Shaban SULEJMANI  

1503, 2023

Kuvendi Studentor nikoqirë i Myftiut të Strugës, Mr. Salim ef. Sulejmani,

Sot, në Fakultetin e Shkencave Islame, Kuvendi Studentor organizoi ligjëratë me temë "Përgatitja e të rinjve përballë sfidave bashkëkohore", ligjërues i së cilës ishte Myftiu i qytetit të Strugës Mr. Salim ef. Sulejmani. Programi filloi me leximin e një pjese të Kur'anit nga studenti Hfz. Mervan Ejupi, e më pastaj fjala ishte e myftiut i cili trajtoi temën në fjalë. Ndërsa në pjesën e dytë të programit të cilën e [...]

2802, 2023

Prodekani i Fakuktetit të Shkencave Islame, Doc. Dr. Muaz Agushi merr pjesë në Konferencën Ndërkombëtare “Strategjitë e ardhshme të edukimit, inkuadrimi dhe barazia e të paprivilegjuarve”

Me datë 23 Shkurt 2023, në kryeqendrën e Emirateve të Bashkuara Arabe, Abu Dhabi, prodekani i FSHI-së, Muaz Agushi, morri pjesë në Konferencën e parë ndërkombëtare "Strategjitë e ardhshme të edukimit, inkuadrimi dhe barazia e të paprivilegjuarve", të organizuar nga Organizata Ndërkombëtare “Edukatorët pa kufij" me seli në Gjenevë  të Zvicrës. Gjatë pesë sesioneve u diskutuan një sërë temash, duke përfshirë kushtet dhe sfidat me të cilat përballet mësimdhënia dhe [...]

1302, 2023

Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup, pjesëmarrës në seminarin “Mësimi i lëndës së “Fik’hul Muamelatit” në medresetë dhe fakultetet e Ballkanit”

Me datë 10.02.2023, në selinë e kryesisë së BIK-ut, Fakulteti i Studimeve Islame në bashkëpunim me Qendrën për Studime të Avancuara dhe shoqatën Horizont, organizuan seminar kushtuar mësimit të lëndës "Fik'hul-Muamelatit" në medresetë dhe fakultetet e Ballkanit. Nga FSHI, morri pjesë Prodekani, Doc. Dr. Muaz Agushi, i cili në seancën e dytë u paraqit me temën "Përvojat e Fakultetit të Shkencave Islame - Shkup në mësimdhënien e lëndës "Fik'hul Muamelat", [...]

Go to Top