News2020-09-12T18:27:39+00:00
2202, 2022

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islam, prof. dr. Shaban Sulejmani, priti për vizitë pune Atasheun për Çështje Fetare  të Republikës së Turqisë, z. Mustafa Mesten.

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islam, prof. dr. Shaban Sulejmani, priti për vizitë pune Atasheun për Çështje Fetare  të Republikës së Turqisë, z. Mustafa Mesten.  Me këtë rast, dekani prof. dr. Shaban Sulejmani, e informoi atasheun për punën e FSHI-së, zhvillimin e mësimit dhe programet mësimore të akredituara dhe zhvillimin e aktiviteteve tjera në kuadër të FSHI-së. Atasheu  Mustafa Mesten, falënderoi dekanin për pritjen e organizuar dhe e ftoi për [...]

302, 2022

DEKANI I FAKULTETIT TË SHKENCAVE ISLAME-SHKUP, PROF. DR. SHABAN SULEJMANI PRITI MYFTIUN E KROACISË AZIZ EF. HASANOVIÇ

Sot më datë 03.02.2022, Dekani i FShI-Shkup priti për vizitë Kryetarin e Meshihatit të Kroacisë, Myftiun e nderuar Aziz ef. Hasanoviç, i shoqëruar nga kryetari i Kuvendit të Bashkësisë Islame në Kroaci, Dr. Mirza Sabiç, Zëvendësmyftiun Mevludi ef. Arslani dhe Sekretarin e Meshihatit të Kroacisë, Nermin ef. Botonjiç. Në pritje të delegacionit të nderuar ishin prodekani prof. Dr. Muaz Agushi, prof. Dr. Muhamed Mustafa, Prof. Dr. Hasan Xhillo. Prof. Dr. [...]

3001, 2022

Telegram ngushëllimi

Me pikëllim të thellë e morëm lajmin për ndarjen nga jeta të profesorit Naim Ferati, njëri nga profesorët me ambiciozë i dashur jo vetëm për familjen por edhe për miqët e tij. Profesori Naim Ferati iku nga kjo botë por gjithnjë do mbetet ne zemrat tona. Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup me dhimbje të thellë pranoj këtë lajm dhe Lut Allahun e gjithëmëshirshëm ta pranon në mesin e robërve [...]

1612, 2021

Fakulteti i Shkencave Islame – Shkup mori pjesë në projektin e iniciuar nga Fondacioni Konrad Adenauer realizohet në bashkëpunim të ngushtë me Fakultetin Teologjik Ortodoks “Sh. Klimenti i Ohrit”

Projekti synon të përfshijë studentët nga dy institucionet e arsimit të lartë ashtu edhe nga palët e tjera të interesuara, me synimin për të ofruar hapësirë për arsimin joformal mbi temat që lidhen me religjionin si dhe tema të tjera të përditshme shoqërore me interes të veçantë. Konkretisht, projekti do të kontribuon në rritjen e kontakteve të studentëve të teologjisë me qëllim të shkëmbimit të opinioneve dhe nxitjen e dialogut [...]

1312, 2021

Fakulteti i Shkencave Islame në Shkup dhe Fakulteti i Studimeve Islame në Prishtinë po e thellojnë bashkëpunimin në fusha të ndryshme të studimeve islame. 

Në vazhdën e këtij bashkëpunimi, dy dekanët, prof. dr. Shaban Sulejmani dhe prof. dr. Fahrush Rexhepi nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi në fushat me interes të përbashkët për të dyja institucionit e arsimit të lart fetar islam. Ky bashkëpunim u vlerësua lart nga të dy dekanët, por edhe stafi i të dy fakulteteve. Kjo marrëveshje parasheh bashkëpunimin e profesorëve të të dy fakulteteve, FSHI-së në Shkup dhe FSI-së në Prishtinë në studimet [...]

1012, 2021

Dekani i FSHI-së, Prof. Dr. Shaban Sulejmani vizitoi Universitetin Amerikan në Evropë (FON)

Dekani i FSHI-së, Prof. Dr. Shaban Sulejmani vizitoi Universitetin Amerikan në Evropë – FON Me datë 09.12.2021 (e enjte) Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame, Prof. Dr. Shaban Sulejmani, i shoqëruar nga prodekani Doc. Dr. Muaz Agushi, vizituan Universitetin Amerikan në Evropë – FON, ku u pritën nga rektori Prof. Dr. Mirko Tripunoski. Në këtë takim u diskutua për bashkëpunimin në mes dy institucioneve të larta arsimore. Gjithashtu u diskutua [...]

Go to Top