Вести2020-09-12T18:27:39+00:00
1607, 2024

Sot me datë 16.07.2024 në FShI-Shkup u mbajtën zgjedhjet e rregullat për dekan

Në një proces zgjedhor të zhvilluar në një atmosferë të qetë dhe të rregullt, Fakulteti i Shkencave Islame-Shkup zgjodhi dekanin e ri. Zgjedhjet u zhvilluan me korrektësi dhe transparencë të plotë, duke reflektuar një standard të lartë demokratik dhe profesional. Në garën për postin e dekanit, konkurruan dy kandidatë: Prof. Dr. Abdulxhemil Nesimi dhe Prof. Dr. Muhamed Mustafa. Pas një procesi të mirëfilltë të votimit, Dekan u zgjodh Prof. Dr. [...]

1905, 2024

FAKULTETI I SHKENCAVE ISLAME-SHKUP NIKOQIR I TAKIMIT SHKENCOR TË STUDIUESVE TË ISLAMIT NGA SHTETET NORDIKE DHE TË BALLKANIT

Më datat 18-19 maj 2024, Fakulteti i Shkencave Islame - Shkup pati nderin të jetë nikoqir dhe bashkorganizotorë i një takim shkencor të përmasave të rëndësishme, ku u mblodhën studiues të shkencave islame nga shtetet Nordike dhe të Ballkanit. Titulli i këtij takimi ishte "Trendet e arsimit midis komuniteteve të vjetra dhe të reja myslimane evropiane", që synonte të trajtonte disa nga çështjet më të rëndësishme dhe aktuale që prekin [...]

503, 2024

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup, prof. dr. Shaban Sulejmani priti për takim afaristin e përmasave botërore z. Avni Nasufoskin

Ishte një vizite e këndshme me një ambient siç din FSHI - Shkup të krijoj për njerëz që kanë vlera siç ishte mysafiri Ynë, të cilit i dëshirojmë shumë shëndet dhe suksese në të gjitha poret e jetës. Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame - Shkup Prof. Dr. Shaban SULEJMANI, pati nderin të presë një mysafir të shquar, duke i dhënë një prekje prestigji mjedisit tonë akademik,  z. Avni Nasufoski [...]

712, 2023

NJË DELEGACION I FAKULTETIT TË STUDIMEVE ISLAME TË NOVI PAZARIT, VIZITOI FAKULTETIN E SHKENCAVE ISLAME – SHKUP

Dek ani i FSHI-së në Shkup, prof. dr. Shaban Sulejmani, me një grup profesorësh të FSHI-së priti sot për takim pune një delegacion të Fakultetit të Studime Islame të Novi Pazarit, të kryesuar nga dekani doc. dr. Enver Omeroviq. Gjatë takimit të dy dekanët zhvilluan bisedime për thellimin e bashkëpunimit midis dy fakulteteve në fusha të ndryshme të studimeve islame. Me këtë rast, u bisedua për këmbimin e profesorëve dhe studentëve, [...]

210, 2023

Në Fakultetin e Shkencave Islame – Shkup filloj viti ri akademik 2023/24

Es-Selam alejkum “...(Allahu)  i lartëson në shkallë të lartë ata të cilëve u është dhënë dituri...”. (Muxhadel, 11)   "Kushdo që ndjek një rrugë duke kërkuar dituri, Zoti do t'ia lehtësojë rrugën për në Xhenet"(Hadith)   Të dashur studentë të vitit të parë, ju uroj mirëseardhje në këtë tempull të diturisë islame, të mësimeve kuranore. Të nderuar studentë, duke hyrë në këtë tempull të dijes, ju keni mundësinë të shfrytëzoni [...]

2505, 2023

Në Fakultetin e Shkencave Islame prezantohen risitë e programit Erasmus+

Informimi me risitë dhe mundësitë që ofron programi Erasmus+, ishte qëllimi i prezantimit për studentët dhe stafin akademik dhe administrativ, që u organizua të enjten (25 maj 2023), në Fakultetin e Shkencave Islame në Shkup, nga përfaqësuesit e Agjensionit Kombëtar për Programet Arsimore Evropiane dhe Lëvizshmërinë dhe Koordinatori i Erasmus+ në fakultetin tonë, Doc. Dr. Muaz Agushi. Përfaqësuesit e agjensionit, Mr. Aleksandar Bogojevski, udhëheqës i sektorit për mobilitet në fushën [...]

Go to Top