Вести2020-09-12T18:27:39+00:00
110, 2020

Fakulteti i Shkencave Islame pritje solemne me rastin e fillimit të vitit të ri akademik 2020-2021

Fakulteti i Shkencave Islame pritje solemne me rastin e fillimit të vitit të ri akademik 2020-2021 NË EMËR TË ALLAHUT GJITHMËSHIRSHMIT MË SHIRËPLOTIT I nderuar u.d. Reisul ul-ulema Shaqir ef. Fetahu I nderuar zëvendësministër i Arsimit   z. Arafat Shabani Profesorë e mysafirë të nderuar Të dashur studentë mirë se vini në Fakultetin tuaj – Fakultetin e Shkencave islame! PAQEJA DHE MËSHIRA E ALLAHUT QOFT MBI ATA QË E MERITOJNË! “Ikre [...]

2507, 2020

FAKULTETI U SHKENCAVE ISLAME NË SHKUP MBAJTI NJË KONFERENCË ME TEMË: MULTIKONFESIONALIZMI NË SHOQËRINË MULTIETNIKE NË RMV

Fakulteti i Shkencave islame në Shkup mbajti sot konferencë shkencore ndërkombëtare me titull: Multikonfesionalizmi në shoqërinë multietnike në Republikën e Maqedonisë së Veriut, ku morëm pjesë studiues nga vendi Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi. Në këtë konferencë, studiuesit trajtuan tema të rëndësishme mbi multikonfesioinalizmin dhe multikulturalizmin. Konferencën e shpalli të hapur dekani i Fakultetit të Shkencave Islame prof. dr. Shaban Sulejmani, i cili theksoi se kjo onference ishte planifikuar [...]

1212, 2019

Hapet xhamia e re në Fakultetin e Shkencave Islame

Sot 12.12.2019, u hap Xhamia e re pranë Fakultetit të Shkencave Islame-Shkup. Në hapje solemne morën pjesë Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi, Dekani i FSHI Prof. dr. Shaban Sulejmani, Drejtori i Medresesë Isa Beu prof. Ibrahim ef. Idrizi, Kryetari i Kuvendit të BFI-së, myftilerët e Myftinive të BFI-së, studentë dhe shumë mysafir. Dekani i FSHI-së, Prof.dr. Shaban Sulejmani, përshëndeti [...]

110, 2019

Fakulteti i Shkencave Islame pritje solemne me rastin e fillimit të vitit të ri akademik 2019-2020

Në emër të Allahut Gjithëmëshirshmit Mëshirëplotit “A është i njëjtë ai që e di se ajo që t’u shpall ty nga Zoti yt është e vërtetë, si ai që është i verbër? Vetëm njerëzit e arsyeshëm që kanë mendje të shëndoshë e kuptojnë të vërtetën” (Sure er-Read: 19).  I nderuari Reisul-ulema, H. Sulejman Efendi Rexhepi, Kryetarë i BFI të RMV, I nderuar dhe shumë i respektuar Ministër i arsimit dhe [...]

2309, 2019

Sekretari i përgjithshëm i institutit ndërkombëtar të mendimit Islam (IIIT) Omar Hasan Kasule takim pune në Fakulteti e Shkencave Islame

Sekretari i përgjithshëm i institutit ndërkombëtar të mendimit Islam (IIIT) Omar Hasan Kasule takim pune në Fakulteti e Shkencave Islame Profesori Omar Hasan Kasule është sekretar i përgjithshëm i institutit ndërkombëtar të mendimit islam (IIIT) dhe një pionier në integrimin e mjekësisë islamike në praktikën mjekësore dhe mësimdhënien Profesori Omar Hasan Kasule zhvilloi një takim me dekanin e Fakulteti e Shkencave Islame, Prof. Dr. Shaban Sulejmani dhe stafin e tij, [...]

Go to Top