Lajmet2020-09-12T18:27:39+00:00
1509, 2019

Vizitë maturantët e shkollës së mesme islame medreseja “Isa Beu” – paralelja e vajzave Tetovë

Vizitë maturantët e shkollës së mesme islame Medreseja “Isa Beu ” Mr. Beqir Memeti – Koordinatore, Prof. Jonuz Sulejmani , Prof. Imrane Shaqiri dhe Prof. Hatixhe Gafuri, sot në vizitë ishin maturantët e Shkolles se Mesme Islame Medreseja “Isa Beu ” – paralelja e vajzave Tetove dhe drejtori gjeneral z. Ibrahim Idrizi.  

1306, 2019

Konferencë shkencore për rolin e Islamit në mbrojtjen e identitetit shqiptar në Maqedoni

Konferencë shkencore për rolin e Islamit në mbrojtjen e identitetit shqiptar në Maqedoni Shkup, 13.06.2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup u organizua konferenca shkencore me titull  “Roli i Islamit në mbrojtjen e identitetit shqiptar në Maqedoni”, kjo në bashkorganizim me Fakultetin e Shkencave Islame në Shkup. Në fillim të konferencës fjalë rasti mbajti drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve [...]

1611, 2018

Me datë 16 Nëntor dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup, Prof. Dr. Shaban Sulejmani pati një takim pune me Ján FIGEL’

Me datë 16 Nëntor dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup, Prof. Dr. Shaban Sulejmani pati një takim pune me Ján FIGEL’,  i dërguar special  për promovim të lirisë fetare dhe besimit të shteteve jashtë EU. Takimi i realizua në një atmosfere të ngrohtë, me ç’rast u diskutuan çështje me interes të përgjithshme për dyja institucionet Tona dhe më gjerë.

1209, 2017

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Ferizaj vizitoi FSHI-në

Sot Fakultetin e Shkencave Islame e vizitoi kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Ferizaj, Bujar ef. Asani, së bashku me bashkëpunëtorët Rasim ef. Ademi dhe Mr. sc Sedat Ismajli. Delegacioni në fjalë u mirëprit nga Dekani i Fakultetit, Doc. Dr. Faredin Ebibi dhe Sekretari, Mr. sc Argëtim Saliu. Fillimisht Dekani i Fakultetit ju dëshiroj mirëseardhje musafirëve dhe më pastaj i njoftoi në pika të shkurta për historikun e Fakultetit [...]

2901, 2017

Doc. Dr. Naser Ramadani dhe Doc. Dr. Shaban Sulejmani marrin pjesë në kursin e dytë ndërkombëtarë të gjuhëve në Universitetin e Kajros në Egjipt

Fakulteti i Studimeve të Larta për Edukim në kuadër të Universitetit të Kajros në Egjipt është organizator dhe njëherit edhe nikoqir i kursit të dytë ndërkombëtar të gjuhëve në Kajro të Egjiptit. Në këtë organizim marrin pjesë shumë studiues dhe mësimdhënës nga vende të ndryshme të botës, si: Azia, Europa dhe Ballkani. Përfaqësues të Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup janë mësimdhënësit: Doc. Dr. Naser Ramadani dhe Doc. Dr. Shaban [...]

2501, 2017

Prof. Dr. Balazs Deri nga “Eotvos Lorand University – Budapest” vizitoi FSHI-në

Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame – Shkup, Doc. Dr. Faredin Ebibi priti në takim protokollar përfaqësuesin e Ambasadës së Hungarisë në Shkup, Prof. Dr. Balazs Deri, i cili njëherit është edhe profesor i rregullt në Fakultetin e Shkencave Humane në “Eotvos Lorand University – Budapest”. Fillimisht palët zhvilluan bisedë njoftuese, më pastaj u njohën me historikun e institucioneve arsimore të cilët i përfaqësojnë. Në fund të takimit u diskutuan [...]

Go to Top